Pinjaman Koperasi Malaysia

Hubungi Kami Untuk Maklumat lanjut:

Mr. Yunus 017-313 0253
Ms. Erni 017-530 1851

Koperasi Ukhwah

Pinjaman Peribadi Koperasi Untuk Penjawat Awam

Jika anda menghadapi masalah kewangan, biarlah Loan Koperasi membantu anda dengan pinjaman peribadi koperasi melalui Koperasi Ukhwah. Koperasi Ukhwah merupakan koperasi pinjaman peribadi yang bertujuan membantu penjawat awam dari segi kewangan. Jika anda ialah seorang penjawat awam, anda bolehlah mendapatkan pinjaman peribadi ini.

Pinjaman peribadi koperasi ini terbuka kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun sahaja. Pekerja swasta dan lain-lain tidak layak untuk memohon bantuan daripada koperasi pinjaman peribadi Ukhwah. Sekiranya anda ialah seorang kakitangan kerajaan yang gagal mendapat pinjaman daripada bank, biarlah Koperasi Ukhwah yang membantu anda.

Koperasi Ukhwah menetapkan kadar faedah pada 4.99% yang tidak berubah dengan pembiayaan maksimum yang berjumlah RM250,000. Penjawat awam yang telah mendapatkan pinjaman peribadi ini diberi masa sehingga 10 tahun untuk menyelesaikan pembiayaan. Syarat utama untuk permohonan pinjaman peribadi Koperasi Ukhwah ialah seseorang itu perlulah mempunyai jawatan tetap. Pendapatannya pula haruslah sekurang-kurangnya RM600 termasuk elaun tetap. Seperti banyak koperasi lain, umur pemohon haruslah lebih daripada 19 tahun dan tidak melebihi 60 tahun semasa tamat pembiayaan. Bayaran balik akan dibuat secara ansuran pada setiap bulan melalui potongan gaji oleh Biro Angkasa.

Pinjaman peribadi koperasi ini tidak memerlukan seorang penjamin tetapi pemohon masih di bawah perlindungan Insurans Takaful. Insurans Takaful inilah yang akan melindungi anda jika berlaku sesuatu.

Koperasi Ukhwah tidak mengambil kira komitmen luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist. Walau bagaimanapun, jika CTOS anda didapati tinggi, kadar faedah akan bertukar ke 6.99%, iaitu 2% lebih daripada biasa.

Jika anda seorang penjawat awam yang kesempitan wang dan tidak layak untuk meminjam daripada bank, Loan Koperasi pasti dapat membantu anda melalui Koperasi Ukhwah atau koperasi lain. Ia tidak susah, tetapi anda perlu mempunyai kelayakan dalam Slip Gaji, barulah anda akan mendapat kelulusan bagi pinjaman peribadi koperasi.

Latar Belakang Ukhwah

Koperasi Ukhwah Malaysia Berhad (UKHWAH) yang ditubuhkan pada tahun 1998 mempunyai kerjasama rapat dengan Maybank Islamic. Mereka telah memberikan dana yang besar kepada UKHWAH supaya dapat menawarkan pinjaman. Koperasi Ukhwah bukan sahaja membekalkan pinjaman, kami juga menyediakan banyak kemudahan untuk ahli dan keluarga mereka melalui Kelab Ukhwah Care.

  1. Koperasi Pekerja
  2. MBSB
  3. RCE Yayasan
  4. Petronesa