Pinjaman Koperasi Malaysia

Hubungi Kami Untuk Maklumat lanjut:

Mr. Yunus 017-313 0253
Ms. Erni 016-352 5005

RCE Yayasan

Koperasi Pinjaman Peribadi

Adakah anda memerlukan pinjaman peribadi koperasi? Kalau pihak bank telah menolak permohonan anda, Loan Koperasi sedia membantu anda. Loan Koperasi boleh mengurangkan beban kewangan anda. RCE Yayasan merupakan salah satu ahli dalam pertubuhan koperasi di Malaysia. RCE membekalkan koperasi loan kepada kakitangan kerajaan tanpa mengambil kira komitmen luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist. Koperasi loan ditawarkan untuk membantu kakitangan kerajaan yang berdepan dengan masalah kewangan.

Koperasi pinjaman peribadi RCE mempunyai kadar tetap 6.88%. RCE boleh memberikan pinjaman sebanyak RM150,000. Pemohon juga diberikan masa sehingga 10 tahun untuk menjelaskan jumlah pinjaman. Anda perlu memiliki jawatan tetap dengan pendapatan RM2,000 dan ke atas untuk memohon koperasi loan ini. Pendapatan sebanyak RM2,000 itu termasuklah elaun tetap anda. Pemohon perlu berumur 23 tahun dan ke atas, barulah mereka layak untuk mendapatkan pinjaman ini. Walau bagaimanapun, anda tidak boleh melebihi 60 tahun semasa tamat pembiayaan.

Pembiayaan dibayar balik melalui potongan gaji di bawah perlindungan Insurans Takaful. Anda tidak memerlukan seorang penjamin untuk pinjaman peribadi koperasi ini. Walau bagaimanapun, koperasi loan RCE terbuka kepada kakitangan kerajaan dan badan berkanun sahaja. Oleh itu, orang lain tidak layak untuk memohon pinjaman ini. RCE meluluskan pinjaman dengan cepat, iaitu dalam masa 3-4 hari sahaja. Oleh sebab itu, ia sesuai untuk mereka yang memerlukan wang dengan segera. Kelayakan anda ditentukan dengan Slip Gaji anda, jadi ia tidak susah untuk memohon pinjaman peribadi koperasi dari RCE.

Loan Koperasi juga membekalkan pakej pinjaman koperasi yang lain seperti Koperasi Pekerja, MBSB, Petronesa dan Ukhwah. Jika anda memerlukan bantuan, Loan Koperasi boleh membantu anda untuk memilih koperasi loan yang selaras dengan situasi kewangan anda.

Latar Belakang RCE Yayasan

Dana Yayasan di bawah RCE Capital Berhad banyak menyumbang kepada koperasi-koperasi di Malaysia kerana kami memberikan dana yang paling banyak kepada semua koperasi ini. RCE Capital Berhad dimiliki oleh Tan Sri Azman Hashim yang merupakan pemegang saham utama dalam Amcorp Group Bhd. Dari statusnya di papan kedua Bursa Saham RCE Capital telah ditukarkan ke Pasaran Utama Bursa Saham Malaysia pada tahun 2006.

  1. Koperasi Pekerja
  2. MBSB
  3. Petronesa
  4. Ukhwah