Pinjaman Koperasi Malaysia

Hubungi Kami Untuk Maklumat lanjut:

Mr. Yunus 017-313 0253
Ms. Erni 016-352 5005

MBSB Loan

Personal Loan Untuk Kakitangan Kerajaan

Adakah anda sedang mencari personal loan untuk kakitangan kerajaan seperti diri anda? Sekarang anda sudah menemui penyelesaian bagi isu wang pada masa ini kerana MBSB menawarkan loan yang sesuai untuk kakitangan kerajaan di seluruh Malaysia. Loan Koperasi akan membantu anda dalam proses untuk mendapatkan personal loan bagi kakitangan kerajaan.

Walaupun MBSB mengambil kira komitmen luar, CTOS, CCRIS dan Blacklist, tetapi pemohon masih mempunyai peluang untuk memohon personal loan koperasi ini. Asalkan Slip Gaji anda memenuhi syarat-syarat tertentu bagi personal loan koperasi ini tanpa DSR yang tinggi, anda sepatutnya lulus dalam permohonan loan kakitangan kerajaan ini.

Orang yang berjaya mendapat loan ini perlu membayar kadar faedah tetap dari 3.40% hingga 4.50%. Sebanyak RM250,000 boleh dipinjam dengan loan untuk kakitangan kerajaan ini. Tempoh pembiayaan ialah 10 tahun. Salah satu syarat untuk memohon pinjaman ini ialah jawatan yang tetap dengan pendapatan minimum RM1,500 termasuk elaun tetap. Pemohon juga perlu berumur 19 tahun dan ke atas. Di samping itu, umur mereka tidak boleh melebihi 60 tahun pada tarikh mereka menamatkan pembiayaan.

Pembayaran balik dilakukan pada setiap bulan melalui potongan gaji oleh Biro Angkasa dengan kadar yang rendah. Penjamin tidak diperlukan bagi personal loan koperasi ini. Kakitangan kerajaan yang memohon personal loan ini akan mendapat perlindungan Insurans Takaful. Oleh itu, anda tidak perlulah risau jikalau berlaku apa-apa masalah.

MBSB menawarkan pinjaman ini kepada kakitangan kerajaan sahaja. Walaupun begitu, personal loan MBSB mengambil kira komitmen luar (DSR tinggi), CTOS, CCRIS dan Blacklist. Oleh sebab itu, mereka yang mempunyai masalah-masalah tersebut haruslah memilih loan lain seperti RCE Yayasan dan Petronesa.

Latar Belakang MBSB

Sejak penubuhannya pada tahun 1950, MBSB telah berkembang menjadi pembekal kewangan yang disenaraikan di Bursa Saham Malaysia pada tahun 1963. Kini, pemegang saham penting kami ialah Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan Permodalan Nasional Berhad (PNB)

  1. RCE Yayasan
  2. MBSB
  3. Petronesa
  4. Ukhwah